Wednesday, October 12, 2011

tak paham ke dik?

SaLam..


Saya ni nak bagi nasehat je kepada seorang hamba Allah.. tapi, dia ni marah pulak.. dia cakap saya ni maki hamun dia.. erm.. biarlah engkau camtu ye dik? kamu tu yang xpaham bahasa..


biar si lucai terjun dengan labu-labunya..

terima kaseh.. sampai sini je hubungan kita ye dik? sekarang, saya dh xkenal & xmau kenal dgn kamu lagi.. kalau ada masalah, jangan kamu jumpa saya ye.. jgn nk terhegeh2 minta bantuan saya dan keluarga kecil ku ini..


wasaLam...

Monday, September 12, 2011

maseh xterlambat kan?

saLam...


maseh xterlambat untuk ku mengucapkan selamat hari raya kepada semua pembaca.. macam lah ada yg sudi nk baca.. hahaha disini, saya nk memohon maaf sekiranya ada tersilap kata dengan semua pembaca dan kawan2 yg masih lagi setia menanti post2 tbaru ku..

tema tahun ini, ungu @ purple.. tapi, ada bju sampingan lain..haha yg lebih2 ni, cuma aku dan anak ku je.. haha :)



SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI.. MAAF ZAHIR DAN BATIN.. DARI KAMI SEKELUARGA..


wasalam...

Sunday, August 21, 2011

aku cemburu lah!!

saLam...


cemburu?

memang aku cemburu.. yelah, cemburu tengok orang pakai tudung dgn style2 nya sambil menutup aurat.. aku sekarang dh pakai tudung dh.. :) tp aku nk guna bgaya ckit dgn tudung aku tu.. tapi kan, dah ada anak, kalau aku guna tudung, anak aku main tarik je tudung aku.. nk berfesyen ckit pun xpat..hehe itu lah kadang2, aku pakai tudung indon tu je..


kalau tudung ini, anak ku balqis xsuka nk tarik2.. hehe

kalau pakai camne, confirm balqis akan tarik aku punya tudung..hehe itu lah aku sekarang ni cemburu tengok orang pakai tudung dan buat nya cantik2.. mcam2 fesyen.. sana belit, sini belit.. fuh.. best.. :)


aku cemburu lah...



wasaLam...



Wednesday, August 17, 2011

tiada pembaca...

saLam..

oleh kerana aku jarang nk on9, maka tiada pembaca yang buka n baca blog aku..hahaha hari ini, maseh juga dalam bulan ramadhan.. semua posa x? aku posa.. kejap lagi mau sediakan bahan2 nk buat meatroll.. semalam dh buat seafood spring roll.. dapat pujian dari ayahanda pulak..haha mabeles u..haha


sebenarnya, xda apa pun nk share...juz some kiut pic after this..


inilah anak aku.. NURUL BALQIS.. pipi tembam.. hehe ini baru macam perempuan..hehe :) kalau tak, macam ni lah rupa dia..



sebijik macam lelaki.. hehe tapi, bila aku pakaikan dia dress, macam ni lah rupa dia...


budak perempuan yg tiada rambut..hehe ada rambut tu, tapi nipis..huhu


ok lah..bye..


wasaLam..


Monday, August 1, 2011

lama betul lah menghilang..

saLam..

terlebih dahulu, saya ingin mengucapkan selamat berpuasa bagi semua pembaca dan seluruh umat Islam.. semoga semua nya berpuasa bagi yang sihat. aku belom lagi berpuasa hari ini..sedih je rasa nya.. InsyaAllah, esok atau lusa aku akan memulakan puasa aku..

lama betol kan aku menghilang.. bukan sengaja nk menghilangkan diri, tapi bila dah ada anak, nk on9 pun jarang.. yelah, anak lebih d utamakan.. sekarang pun, anak aku tdo, so, dapat lah aku on9 kejap.. hehe ambil kesempatan lah pulak.. hehehe

apa2 pun, nanti aku akan update lagi.. selamat berpuasa kawan2...



wasaLam..

Tuesday, June 21, 2011

akan kembali..

saLam..

sudah lama sudah menyepi..

aku akan kembali...

arini letih sangat...

so lain kali lah ku update lagi..


wasaLam...

Saturday, May 28, 2011

Friday, May 27, 2011

hairan? again?

saLam....

setiap kali aku nk login blog ini, mesti ERROR.. PAGE NOT FOUND.. hmm...




wasaLam...

Monday, May 23, 2011

Modern Daughter-in-Law



It is a myth that when a son gets married and a new daughter in law arrives in the family, everything changes. Some daughters in law are well trained and well mannered!!!! !. They don't come to change the family, they are there to............



The new wife was being welcomed at the husband's home in a traditional manner. As expected she gave a speech:

"My dear family, I thank you for welcoming me in my new home and family", she said "Firstly, my being here does not mean that I would want to change your way of life, your routine. No, I will never do that, never in a million years".

"What do you mean my child?" Asked the father in law.

"What I mean dad is (looking at her father in law):

Those who used to wash dishes must carry on washing them.

Those who used to do the laundry must carry on doing it.

Those who cooked shouldn't stop at my account, and Those who used to Clean should continue cleaning".

"Then what are you here for?" Asked the mother in law.

"As for me, my job is to entertain your son!"


hehehe ini aku ambil dari email aku.. haha best kn?


rasa2, demam lg lah..

saLam..



rasa2 nya, aku nk demam lah.. bukan aku mahu demam tapi, macam nk demam.. tekak dah sakit2 dah... badan pun panas2 dah.. mata pun rasa panas.. pernafasan pun panas.. huhu

ni mesti pasal hari sabtu lepas.. yelah, keluar masuk kereta yg guna aircon.. pastu berpanas pulak.. kena aircon lg.. harap2 dan aku berdoa agar anak ku balqis xkena demam.. biar lah aku seorang yg demam.. sekarang pun adik aku dan mak ku demam gak.. batuk2..

semoga kami cepat sembuh... aminnnnnnnn...


wasaLam...

Sunday, May 22, 2011

cantik betul ke plastik?

saLam...

sekarang jam dah 12.05am.. anak ku balqis, dah tido dah.. sejuk je hati bile tengok si balqis tdo.. ramai yg kata, muka balqis ni, macam muka husband ku sewaktu husband ku lg kecil.. hehe biasalah kan, kalau anak 1st perempuan, muka mesti ikut ayah dia, kalau anak 1st lelaki, mesti ikut muka ibu dia..



kali ini aku nak cerita lah ckit tentang kecantikan.. semua kaum wanita mesti mahu sentiasa kelihatan canatik kan? tapi, kecantikan tu, original ke plastik? kalau dah cantik tu, tak payah bubuh make up pun dah cantik.. tp, xkan xnak guna make up.. erm.. maksud aku, biar lah kita jaga ckit paras rupa kita.. walaupun xpernah pakai make up, biar lah guna moisturizer.. biar kasi kulit tu lembap ckup lah.. biar kulit halus.. kalau yang dah kahwin tu, berhias lah untuk suami.. supaya si suami tak jenuh nak tengok.. kalau dari bercinta sampai dah beranak masih jugak xpandai nak berhias, nanti suami boring pulak.. haha ada ke istilah boring?



tapi, xperlu lah nk make up tebal2 macam cina buat opera.. kalau dah make up macam 2, aku pun takut nk tengok.. nanti suami lari lah pulak.. yelah, nanti dia fikir HANTU.. haha jangan lah plastik sangat.. biar lah make up simple2 je.. penjagaan muka tu, biarlah berpada2.. xplu nk menghabiskan duit yang banyak untuk make up..



berhiaslah untuk suami bagi yang dah kahwin.. xplu nak over2.. juz pakai moisturizer, bedak muka, sedikit lipstik dan eyeliner.. cukup lah kan? kan cantik macam 2.. hehe aku? aku simple je.. macam avril ni.. simple je.. haha aku suka avril lavigne.. hehe tapi, itu lain kali lah aku cerita.. hehe


wasaLam...

Thursday, May 19, 2011

packing dan terus "ber" packing..

saLam..


rasa2 nya, xlama lg kami sefamily akan berpindah.. hmm nk kata GEMBIRA, xjugak.. nak kata SEDIH xjugak.. kalau dah kat sana nanti, rasa nya, xda line streamyx.. so, xon9 lah.. tp, aku rasa, akan ku beli broadband untuk kesenangan aku sendiri.. hahahaha


wasaLam..

Wednesday, May 18, 2011

aku kena serang..

saLam...


hari ini, hari rabu.. aku kena serang.. husband aku ambik cuti hari ini.. nak teman kan bapak aku, bapak mentua dia lah pergi uruskan sesuatu.. mak aku pun ekut sekali.. tinggal lah aku, balqis, adik ku putri n alip d rumah..

pada jam 3 ptg, aku telah d serang.. di serang apa? nak tahu jugak ke korang? aku telah di serang oleh
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
\/





PENING KEPALA
yang teramat sakit....

tapi apa boleh buat? dah kena serang aku redha saja lah.. kebetulan adik ku putri macam nk demam je.. panas dh badan dia ni tau.. sempat gak aku lelapkan mata untuk 5 minit td.. sekarang anak aku dah tidur dah.. td, putri tdo, tapi sekarang dah bangun.. main hp aku lah dia sekarang.. sebab, aku suka download gem kanak2.. haha BEST.. :)

aku nk sambung berehat sekejap.. nanti aku update lagi ye..

wasaLam...

Tuesday, May 17, 2011

wesak day..

saLam..

mujur xpergi pantai td.. untung juga si dia xmembaca atau mengerti "hint" yang aku bg petang td.. yelah.. tadi hujan.. haha kalau pergi pun, x syok lah kalau hujan.. lepas tu, kasihan baby ku balqis kalau kena hujan.. hehe :)


tadi, selepas maghrib, kami bertiga (aku, husband n balqis) pergi lah bersiar2 sekejap.. just nk beli mainan untuk balqis.. ala, benda yang gantung kat katil baby 2.. macam gamba di bawah ni lah..



tapi kan, untuk sampai ke Mall tempat kami pergi tu, punya lah lama.. jem pulak 2.. kalu hari biasa, xlah jem.. tapi, hari wesak.. ada perarakan.. banyak jalan kena tutup.. terpaksa pakai jalan jauh ckit untuk sampai ke Sarawak Plaza.. tapi xpe lah.. biar lambat, asal selamat... biar jauh ckit, asal xsakit ati kena jem..hehe

sampai je kat rumah, husband aku terus pasang benda tu.. si balqis pulak, senyum je tengok mainan tu.. gembira aku tengok balqis.. bila benda tu berpusing2, dia ekut je benda tu.. hehe KIUT!!!


ok lah, aku nk tengok tv jap b4 tdo... balqis dah tdo dah.. selamat malam semua...



wasaLam..

bushan..

saLAm...


ari ini, org cuti.. wesak day.. tp aku? macam biasa je.. dok umah.. hmm boring kan?

awak,

kan bagus kalau awak paham hati saya ini.. saya ini bushan dah dok kat umah.. saya mahu jalan2, bersiar2 (erm..bukan sama ke ertinya?) saya nk berehat lah awak.. tapi awak xpaham2.. saya dah bg "hint" dah dengan awak, tapi awak xpaham2 jugak.. bukan setakat bg HINT, siap cakap lagi td yg saya mahu pergi ke pantai.. tapi awak? maseh gak dok depan PC main game.. hmm... takpe lah awak.. maybe awak nk rehat.. tak pe lah.. saya ni xplu rehat... huhu sayang awak n balqis...



wasaLam..

Monday, May 16, 2011

"cantik sungguh lah kalau guna nama ini"

saLam..

semalam, aku tengok2 nama2 org guna kat Facebook.. explore punya explore, aku jumpa lah sedikit nama yang pelik2 lah bagi ku.. tapi kan, dia orang guna gak nama tu.. erm... tapi kan, cam ne kalau die jumpa dengan kawan dia yg dia dah lama xjumpe dan dialog itu akan berbunyi macam ni...


A: B, lama xjumpa.. sekarang buat apa? dah kawen? single?

B: yelah, lama xjumpa since high school kan? dah kawen dah.. ramai kawan2 lama ada pergi tau.. yelah, B cari diaorang pun guna FB.. oh ya, A ade FB ke? senang lah kita contact lagi..

A: ade2!! i guna nama XXXXXXXXXXXXXXXXX.... *(sila rujuk gamba2 d bawah)

B: lah.. nape guna nama macam 2? patut xjumpe pun kat FB.. B ingatkan A guna nama sebenar or nama panggilan.. kalau nama macam 2, macam mana nk tahu kalau xjumpa hari ini..


hahaha kan susah kalau guna nama2 yang pelik2 kan? orang susah nk cari.. kalau nama korang "TER" post kat blog ku ni, sorry ye.. haha siapa suruh korang guna nama macam tu.. hehe :) jangan marah ye..



susah betol nk sebut kan? budak2 zaman sekarang kreatif sungguh...

budak ni bagitau satu dunia yg dia ni "boojart" atau nakal.. sebenarnya, ejaan "boojart" tu, simple je, BUJAT..


dia sendiri labelkan dirinya sebagai cerewet.. Lepas tu, buat nama kreatif.. hehe



ni aku xtau lah.. dia nk cakap yang dia ni cinta armaina betol2 ke dia nk suruh orang cinta dia btol2? hehe budak sarawak memang kreatif.. aku orang sarawak gak, tapi, xlah macam ni..haha


yg ni, sungguh kreatif mengeja "sayang".. kalau nk short form pun, salah ke guna "syg'? haha



yang ni mengaku dia ni GILA FB.. hmm.. memang xda keja lain agak nya.. haha

ni dah dalam kategori nama yang panjang.. hehehe tapi, ada lagi yg lebih panjang dari ini.. hehe



ahahaha korang bacalah sendiri.. malas lah aku nk baca.. terlebih kreatif ni.. haha

ni lagi bahaya.. dia adalah jerong tengah malam.. haha pelik sungguh nama dia orang..


kasihan tengok dia ni.. tiada jiwa.. jiwa kosong.. ahaha ada kah patut guna nama macam ni..

haahaha sorang ni puji diri sendiri.. ni mesti kes xda orang mahu puji dia kan? hehe

leya syakira nakal (bujat) tapi xgedik (ngegeh) cepat nangis (congek) suka "like".. nape ye perlu letak nama macam 2?


lah.... kenangan silam? haha entah siapa kah gerangan orang ini.. "aqu kenangan silam mu"



tapikan.. banyak2 yang aku jumpa nama yang pelik2 semalam, satu nama yang buat husband ku gelak sampai berguling2.. haha aku sendiri pun tergelak bila tengok.. haha tak lain tak bukan, pemenang nya adalah..

|
|
|
|
|
|
|
|
|
\/



hehehe "saya lah limah' haha perlu ke letak macam 2? nape xletak limah je.. haha kalau nk glamour skali pun, letak je liemarh.. haha

kepada yang berkenaan, sorry guys coz aku telah memfemeskan korang dalam blog aku.. aku juz nk share kepada pembaca2 blog aku je.. hehe kalau xpuas ati 2, terpulang lah ye..



wasaLam..

Thursday, May 12, 2011

HUJAN

saLam...

hujan... yes, hujan... erm, bukan band HUJAN ye, hari yang hujan.. alhamdulillah.. hari ini hujan turun.. :) setelah beberapa hari kita merasai kepanasan yang teramat panas dari biasa, hari ini pulak, Allah SWT telah menurunkan hujan kepada kita..



Jangan lah mengeluh kerana hari panas.. dan jangan lah mengeluh bila hari hujan.. semua nya atas kehendak Nya..

aku baru je bercadang nak baring2 d sisi balqis, tapi, sekarang balqis dah bangun, so, xdapat lah nk baring2.. haha

ok lah.. nak main dengan balqis pulak.. kalau xd tengok, menangis lah balqis..



wasaLam..

Wednesday, May 11, 2011

sungguh!! aku lapa.. hahaa

saLam..


aku lapa...

awal2 pagi camni dah lapa..

sempat gak aku masak mee td..

itu pun, anakku balqis bangun dan nangis..

haha

belari lah aku pergi dapatkan anak ku..

wahai balqis, sekejap betol lah kamu tdo ye?

mama nk makan sekejap lah sayang..




wasaLam..

Tuesday, May 10, 2011

panas.. sungguh panas

saLam..


2 3 hari yg lalu, cuaca memang panas.. kalau tak tahan, memang pengsan punya... haha over lah pulak kn? haha tp, cuaca kebelakangan ini memang panas.. aku nk bawak anak aku pergi klinik pun aku sudah hati.. yelah, panas kan.. kasihan tengok baby kena panas.. aku kena panas, rasa nk pengsan je.. bayangkan kalau baby yg kena panas.. huhu kasihan anak mak..


wasaLam..

Monday, May 9, 2011

pencuri.... pencuri..

saLam...


ari marek, aku kua ngan husband n anak ku balqis.. then, amik kazen husband ku, Emi kat epot.. after ya, g satok mek org carik disc gem, sementara tgu sorang gik kazen nya, Yan yg ngah guntin rambut.. (xtaok cne) so, mek org g lah Singapore chicken rice.. dok lah mek 4 mula2 pa gik tgu yan tek..

klaka punya klaka, aku terdiat lah da org yg mncurigakn kt sebuah scooter.. ny xdpt diat mek org coz da tirai kt cermin tmpt mek org dudok ya.. dh la tirai itam.. bila ku perati, skali imbas, rupa nya tedak org nyintak helmet kt scooter ya.. narit bh.. yg ku eran, helmet alu d ngkah kat palak, tp ny xwak nait scooter ya.. mala jk nyelok poket bila ada org lalu.. dah xda org, ya ny kayo2 k helmet.. eran lah aku..xkan ny nk ninggal scooter ciya..

lamak juak ku intey ny, xda gik nya lalu.. cek2, da lah kapel yg melimpas, bnti kat scooter ya.. cek2, ya scooter ny 2.. tedah eyh.. alu xk helmet mpuan ya.. yalah, pengajaran ctok, jangan ninggal helmet mahal2 kat moto jak.. hehe n cgek gik lah, spatutnya kat singapore chicken rice ya xplu da tirai itam.. al least mun cdak nk curi, mun diat da org, cdak xberani..

hmmm.. ya jak sa ku.. ku gik angol ngn batok ku tok.. haha


wasaLam..

Saturday, May 7, 2011

sakit ati...

saLam..


fesbuk makin sari makin bodo.. da jak problem.. bila update status, kejap pande ilang.. sakit ati aku.. seribu kali refresh pun mseh wak xda.. paksa log out, kakya log in blt bok da gik.. ngn bodo lah mun camya.. kakya, bila org komen, taok da benda ya ilang bila kita nk cek.. ngn tuyuk fesbuk eyh... BODO... BODO...



wasaLam

happy mother's day..

saLam..



1st of all, happy mother's day 2 my mom n all women who celebrate mother's day.. :) aku tahun tok, dah boleh menyambut mother's day.. hehe :) erm... malam lak, mok pergi kat the spring.. mok diat rockera.. hehe :) jumpa anda d sana ya.. haha



wasaLam...

Friday, May 6, 2011

berita sedih ka gembira?

saLam...


semalam i call u, u tak answer...
u kata u keluar pergi dinner..


erm.. apa pulak yang aku merapu ni..
hmm.... semalam aku dapat satu berita..
tak tau lah nak cakap berita 2 sedih or gembira..
susah lah nak cakap...
hanya family ku je yang tahu pasal ni..
dan hanya seorang kawan je yang aku sharekan berita ni secara detail...



"kami akan berpindah"


erm.. berita gembira ke sedih???


wasaLam...

Tuesday, May 3, 2011

penat..

saLam..

yuhhuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu... ari tok, ku taip k bahasa ku pun, bahasa sarawak.. aritok tek, aku anta adik ku g kolej ny, coz ny exam.. dah ku anta adik ku, aku amik kesempatan g klinik lah..coz ari selasa n jemat, ari perancangan keluarga..so alang2 dh ku kua, gus ku pg sa ku..sbb pil mok d mkn 5days period..

punya lah lelah ku ngejem kan diri ku dalam jem.. kakya, dgn perut ku lapa, ku g klinik.. sampe jak klinik tanah puteh, punya lah byk kereta, susah ku nak parking.. intey punya intey, ada lah cgek parking..ya pun area ujong, yg sempit.. da lebih 10 kali ku reverse n ke depan rasa ku.. n thnx 2 pak cik yg tolong aku td.. dh ku dapat parking, ku pg lah msok klinik ya.. sekali ku tnya, n nurse ya jawab "datang kitak petang, petang baruk perancangan keluarga. pagi tok pake baby, org mengandong.." what???????????????? hahaha lelah jak ku bersusah payah tek, soh pg gik petang.. haha sakit ati li jak aku.. haha

so, petang kelak lah ku pg amik pil.. huh.. gila... kepak ku dowwwwwwwwwwww..



wasaLam..

Sunday, May 1, 2011

1 Mei...

saLam..

selamat hari pekerja.. semua yang bekerja, cuti hari ini.. tp kan, kalau xkeja, xboleh cuti ke? xkeja xbererti xbuat keja terus.. kalau kat umah, banyak keja boleh buat.. macam aku, jaga anak.. cuci baju, kemas rumah. keja juga kan?tp, kenapa bila aku nk rehat, xdapat? ade je keja yang aku harus buat.. hmmm.... malas lah nk pjg2 cakap.. lepas ni pun aku nk buat keja juga.. duk rumah pun xda rehat.. xkan kalau aku keja nanti, baru boleh berehat? lepas tu, siapa nk buat semua keja? hmm.. aku jugak kan? haha panjang pulak cerita aku.. haha cukup lah sampai disini..


selamat bercuti korang semua.. aku? xpayah lah.. aku xkeja.. bye2

wasaLam...

Thursday, April 28, 2011

cerita befday ku yg telah berlalu..

saLam..


on 26 of April yg lalu, genap lah umur ku 25 tahun.. hehe aku telah dibawa suamiku pergi ke spring bersama-sama anak kesayangan ku.



kami pergi kat secret's recipe kat the spring.. kasihan tengok balqis, dia ngantok.. gambar kat atas tu adalah salah satu cara untuk menidurkan balqis..



seronok sangat bila keluar bersama my own family.. hanya aku, suami ku dan balqis, anak kami..


wasaLam..

pregnant??

saLam...


pregnant? aku pregnant? ye ke? tapi balqis kan baru je nak masuk 3 bulan? memang betol lah nk masok 3bulan balqis tu.. erm.. tapi.. bukan aku pregnant, tapi kawan ku pregnant.. congrats 2 my fren, puan shafeeza kerana telah di sahkan mengandung.. alhamdulillah.. aku terbaca kat blog dia yg dia 2 pregnant.. ini lah saat yang di tgu2 oleh dia.. yelah, sapa xmau anak kan? zuriat sendiri pulak 2.. dh kawen pulak 2..

congrats my fren.. xlama lg, balqis ade kawan lah.. hehe :)

wasaLam..

Wednesday, April 27, 2011

i'm happy

saLam..

semalam genap lah umo ku 25 tahun.. haha umo je yg meningkat, tp rupa mseh mude kn? haha "masuk bakul, angkat sendiri" hehe tp semalam aku xterima hadiah pun..haha juz hadiah dr husband lah..tp dr kwn2, xde..juz wish.. almost 100 people wish aku kat wall fb aku semalam.. kat hp juz 2 org..yg 2 org tu,xde fb..hehe sorg je wish ku kt blog.. thnx puan shafeeza.. :)

pencapaian aku setakat hari ini yang aku banggakan ialah, ada diploma, berkahwin, mempunyai seorang suami dan seorang anak.. :) xlupa juga, kawan-kawan aku semua..

sampai sini je lah.. baby balqis ku nk tdo.. hehe


wasaLam..

Tuesday, April 26, 2011

its my befday!!

saLam..

arini, befday aku.. dah 25 tahun sudah aku.. haha erm,. tua sudah kan... haha tp xpa.. sekarang aku dah 25 tahun, aku ada suami dan aku mempunyai seorang anak.. inilah pencapaian aku sekarang.. :) nanti lah aku post lagi, baru je balik dr jalan2 dgn family ku td... (wif my husband n my balqis)



wasaLam...

Monday, April 25, 2011

susah nya...

saLam..



hendak ku luah, tapi nanti korang semua sakit hati dengan aku..


tapi...



kalau aku pendamkan sahaja, aku pula yang makan hati..




wasaLam...

Thursday, April 21, 2011

aku demam...

saLam..



aku xsihat arini.. demam.. batok.. tp, petang td aku dgn husband pergi klinik coz nk khatankan balqis.. tp aku sendiri xcek.. dh mlm pulak, batuk ku menjadi2 dh..so, terpaksa lah aku pergi klinik..ni pun after kena "ceramah" dgn husband ku.. haha doakan aku cepat sembuh k?


wasaLam..

mengapa harus terjadi??

SaLam...


cuaca kat lua tu hujan lah..badan aku pun rasa malas.. hari ini, aku kurang sihat.. batok2 dan pening kepala.. paling aku xsanggup tengok, balqis.. rasa nya, dia flu..hidung sumbat mlm td membuatkan balqis xnyenyak tdo sampaikan aku melayan dia hingga jam 3a.m.. :(


cepat sembuh ya sayang mama..



wasaLam..

Wednesday, April 20, 2011

apa nk jd dgn aku hah?

saLam..


aku xkuat pendirian ke? kenapa aku pulak yang patut dipersalahkan? salah ke kalau aku mencuba? perlukah aku bertanya dulu sebelum aku mencuba? kalau aku x cuba, aku xkan tahu macam mana jadinya nanti..

mesti korang hairan tengok aku punya template kn? asyik2 nk tuka.. tuka punye tuka, lepas tu suma dah macam reban ayam dah.. semua xtersusun.. itu lah, kalau nk tuka, hati mesti cekal.. mesti rajin pulak tu.. kalau dah marah2, memang xtersusun lah jawapan nye.. hehe

rase ny, bila aku akan tuka template lg? hehe korang rasa brape lame ye aku akan tuka lg?



wasaLam..

tolong aku boleh?

saLam..





tolong ajarkan aku camne nk cantek kan blog bleh? blog aku hodoh lah..sedih la aku ni..



wasaLam

Tuesday, April 19, 2011

yuhuuuuu

saLam...



baru je lepas update blog ini..



wasaLam...

aku jatuh cinta, tapi aku isteri orang..

saLam..



ya!!! aku telah jatuh cinta..



aku tak tahu kenapa ini boleh terjadi pada seorang isteri seperti aku.. kepada suami ku, MAAFKAN aku kerana aku telah jatuh cinta lagi.. kepada siapa??


maafkan aku...


maafkan aku..



sekarang aku lebih tertarik kepada si dia...



maafkan aku...



dia telah mencuri hati ku ini..



sekarang tumpuan ku lebih kepada dirinya kerana aku amat menyayangi dirinya..



inilah si dia yang aku maksudkan.. nurul balqis.. mama amat menyayangi balqis..



wasaLam..

Monday, April 18, 2011

sekarang dah tukar dah..

saLam..


sekarang, aku dah tukar dah aku punye email.. dari yahoo aku guna gmail.. (utk blog ini) kawan aku cakap, 25 Jun Google akan mendelete semua blogger/blogspot yang menggunakan akaun lain selain gmail... aku hairan juga, ada juga macam ni kan..



wasaLam...

bertukar...............

saLam..

aku dengar kawan aku cakap, kalau blogger yang tak mengunakan akaun google, google akan memadamkan akaun dia itu.. huh... terpaksa lah aku tukar ni.. yelah, aku guna yahoo.com.. haha oraite.. nk tuka email jap..


wasaLam..

sihat yang kurang

saLam..


hari ini, aku kurang sihat..

xtau knapa..

:(


wasaLam

Sunday, April 17, 2011

sunday or sundae?

saLam...


hari ini hari ahad.. aku bosan sangat dah tyme ni.. rasa nk kelua, tapi panas lah kat lua tu.. erm.. tambah lagi, blom masok gaji lg.. (suami ku lah) coz aku ni bukan nya keja pun.. hehe

semalam penduduk sarawak sudah pun menunaikan tanggungjawab mereka sebagai rakyat malaysia.. semuanya keluar mengundi.. aku? aku tak mengundi.. nak tahu kenapa? haha aku belom lagi daftar.. kalau ada daftar secara online kan bagus.. hehe

ok lah.. nak rehat jap.. petang sikit nk iron baju husband coz esok dh nk keja kn?

wasaLam...


p/s: terjah blog ini lah pulak...

Saturday, April 16, 2011

mari mari mari

Salam..


Hari ini, hari mengundi bagi orang2 sarawak... juh2 g ngundi..


enuff said..


wasaLam..

Friday, April 15, 2011

inilah ANUGERAH

saLam...


Inilah anugerah dari ALLAh kepada diriku.. syukur alhamdulillah aku diberi anugerah seperti ini.



Nurul Balqis..



wasaLam...

Thursday, April 14, 2011

Jom terjah!!!

saLam...



jom kita terjah blog ini.. :)




click d sini ya..


wasalam...

:)

Suami potong kepala Isteri??

saLam..


suami potong kepala isteri? biar bena? gelik ku diat.. p skali jak ku pernah diat, then palak ku penin.. haha mok diat x?

click kat ctok.. ok? suami potong kepala isteri..

sa nk muntah ku diat... mun ktk org brani, diat jk..


wasaLam...

Korang mesti BACA...

saLam...

jom baca!!!


Cara Rasulullah SAW melayan isteri..

1) Kalau ada pakaian yang koyak, Rasulullah menampalnya sendiri tanpa perlu menyuruh isterinya. Beliau juga memerah susu kambing untuk keperluan keluarga mahupun untuk dijual.

2) Setiap kali pulang ke rumah, bila dilihat tiada makanan yang sudah siap di masak untuk dimakan, sambil tersenyum baginda menyinsing lengan bajunya untuk membantu isterinya di dapur. Sayidatina 'Aisyah menceritakan 'Kalau Nabi berada di rumah, beliau selalu membantu urusan rumahtangga.

3) Jika mendengar azan, beliau cepat-cepat berangkat ke masjid, dan cepat-cepat pula kembali sesudah selesai sembahyang.'

4) Pernah baginda pulang pada waktu pagi. Tentulah baginda teramat lapar waktu itu.. Tetapi dilihatnya tiada apa pun yang ada untuk sarapan. Yang mentah pun tidak ada kerana Sayidatina 'Aisyah belum ke pasar. Maka Nabi bertanya, 'Belum ada sarapan ya Khumaira?' (Khumaira adalah panggilan mesra untuk Sayidatina 'Aisyah yang bererti 'Wahai yang kemerah-merahan') Aisyah menjawab dengan agak serba salah, 'Belum ada apa-apa wahai Rasulullah.'Rasulullah lantas berkata, 'Jika begitu aku puasa saja hari ini.' tanpa sedikit tergambar rasa kesal di raut wajah baginda.

5) Sebaliknya baginda sangat marah tatkala melihat seorang suami sedang memukul isterinya. Rasulullah menegur, 'Mengapa engkau memukul isterimu?' Lantas soalan itu dijawab dengan agak gementar,'Isteriku sangat keras kepala! Sudah diberi nasihat dia tetap degil juga, jadi aku pukul lah dia.' 'Aku tidak bertanyakan alasanmu,' sahut Nabi s. a.. w. 'Aku menanyakan mengapa engkau memukul teman tidurmu dan ibu kepada anak-anakmu?'

6) Pernah baginda bersabda, 'sebaik-baik lelaki adalah yang paling baik, kasih dan lemah lembut terhadap isterinya.' Prihatin, sabar dan tawadhuknya baginda dalam menjadi ketua keluarga langsung tidak sedikitpun menjejaskan kedudukannya sebagai pemimpin umat..

7) Pada suatu ketika baginda menjadi imam solat. Dilihat oleh para sahabat, pergerakan baginda antara satu rukun ke satu rukun yang lain amat sukar sekali. Dan mereka mendengar bunyi menggerutup seolah-olah sendi-sendi pada tubuh baginda yang mulia itu bergeser antara satu sama lain. Sayidina Umar yang tidak tahan melihat keadaan baginda itu langsung bertanya setelah selesai bersembahyang, 'Ya Rasulullah, kami melihat seolah-olah tuan menanggung penderitaan yang amat berat, tuan sakitkah ya Rasulullah?' 'Tidak, ya Umar.. Alhamdulillah, aku sihat dan segar.' 'Ya Rasulullah... mengapa setiap kali tuan menggerakkan tubuh, kami mendengar seolah-olah sendi bergeselan di tubuh tuan? Kami yakin engkau sedang sakit...' desak Umar penuh cemas. Akhirnya Rasulullah mengangkat jubahnya. Para sahabat amat terkejut. Perut baginda yang kempis, kelihatan dililiti sehelai kain yang berisi batu kerikil, buat untuk menahan rasa lapar baginda. Batu-batu kecil itulah yang menimbulkan bunyi-bunyi halus setiap kali bergeraknya tubuh baginda. 'Ya Rasulullah! Adakah bila tuan menyatakan lapar dan tidak punya makanan kami tidak akan mendapatkannya buat tuan?' Lalu baginda menjawab dengan lembut, 'Tidak para sahabatku. Aku tahu, apa pun akan engkau korbankan demi Rasulmu. Tetapi apakah akan aku jawab di hadapan ALLAH nanti, apabila aku sebagai pemimpin,menjadi beban kepada umatnya?' 'Biarlah kelaparan ini sebagai hadiah ALLAH buatku, agar umatku kelak tidak ada yang kelaparan di dunia ini lebih-lebih lagi tiada yang kelaparan di Akhirat kelak.'

8) Baginda pernah tanpa rasa canggung sedikitpun makan di sebelah seorang tua yang dipenuhi kudis, miskin dan kotor.

9) Hanya diam dan bersabar bila kain rida'nya direntap dengan kasar oleh seorang Arab Badwi hingga berbekas merah di lehernya. Dan dengan penuh rasa kehambaan baginda membasuh tempat yang dikencing si Badwi di dalam masjid sebelum menegur dengan lembut perbuatan itu.

10) Kecintaannya yang tinggi terhadap ALLAH swt dan rasa kehambaan yang sudah sebati dalam diri Rasulullah saw menolak sama sekali rasa ke tuanan.

11) Seolah-olah anugerah kemuliaan dari ALLAH langsung tidak dijadikan sebab untuknya merasa lebih dari yang lain, ketika di depan ramai mahupun dalam keseorangan.

12) Pintu Syurga telah terbuka seluas-luasnya untuk baginda, baginda masih lagi berdiri di waktu-waktu sepi malam hari, terus-menerus beribadah hinggakan pernah baginda terjatuh lantaran kakinya sudah bengkak-bengkak.

13) Fizikalnya sudah tidak mampu menanggung kemahuan jiwanya yang tinggi. Bila ditanya oleh Sayidatina 'Aisyah, 'Ya Rasulullah, bukankah engaku telah dijamin Syurga? Mengapa engkau masih bersusah payah begini?' Jawab baginda dengan lunak, 'Ya 'Aisyah, bukankah aku ini hanyalah seorang hamba? Sesungguhnya aku ingin menjadi hamba-Nya yang bersyukur.'

Subhanallah sungguh tinggi pekerti baginda Rasulullah SAW.


wasaLam...

Tuesday, April 12, 2011

yes!!

saLam..

Suami ku kerja kt kuching jk rtok.. xpayah nya turun ke Lundu.. hehe kecian bh nya turun nait ke Lundu everyday.. p today, ny kt kuching.. hehe jap gik mok kua jp ngn nya..


wasaLam..

gud morning..

saLam..


gud morning para pembaca.. awal aku post kali tok.. ne ndak, anak ku berolah ckit pg tok..so tyme tok ku ngah nido kan nya lah.. bila ku nido kan nya, aku dekat dgn lappy dats y ku dpt plh entri tok..

sejok da jk pg tok.. p anak ku ya xtaok sejok..di selimut, manas.. mun xdi selimut, aku takut nya sejok.. hehe xpala.. bh, ku nk nymbong ngenjut anak ku lok..


wasaLam...

Monday, April 11, 2011

blog baru??

SaLam..


aku da blog baru.. kira 2nd blog aku lah.. nk tok, personal life aku..tp 2nd blog aku, tentang apa yg ku ingin kongsi dengan pmbaca sekalian.. hehe sapa nk jd follower aku, silakan.. aku xkisah pun..

tok link ke blog ku cgek gik...




CLICK DI SINI...




WasaLam...

Saturday, April 9, 2011

tuka lagi?

saLam,

mesti korang sakit mata tengok aku punya template.. template aku sebelum ini, mmg aku suka.. malas dh nk tuka.. tp, aku xpat nk reply komen korang.. so aku terpaksa lah tuka template baru.. . hehe sori ye.. :)



wasaLam

apa?

saLam..


aku sakit ati...enuff said...


wasaLam..

Thursday, April 7, 2011

MESTI BACA!!

saLam..

aku terbaca note yg kawan ku post dlm facebook dan aku akan berkongsi kepada semua.. tapi, kalau korang copy & paste note yang aku letak bawah ini, sila letakkan LINK aku di bawah note tersebut.. TERIMA KASIH..


AMARAN Dari ALLAH, Di DALAM MULUT BAYI. Must READ.!


AMARAN dari ALLAH ...DIDALAM MULUT BAYI

AMARAN dari ALLAH ...DIDALAM MULUT BAYI....

- please read!!!.. TRUE STORY

Message: Begini ceritanya.... Sahabat saya tu seorang guru di salah sebuah sekolah di Malaysia. Sahabat saya tu mempunyai seorang kawan Cina yang sama mengajar macam dia. Kawan Cinanye kata , dia telah terbaca berita di akhbar Cina baru-baru ini yang mengatakan ada seorang bayi cina baru saja lahir dalam keadaan mulutnye seperti berjahit tapi takdelah kesan jahit. Cuma mulutnye tertutup rapat. Jadi doktor bersepakat untuk membedah bayi Cina tersebut.

Ketika dalam pembedahan, mulutnye berjaya dibedah tapi ada sesuatu yang amat memeranjat yang berada di dalam mulut bayi tersebut..............Nak tahu ape dia???????? Doktor yang membedah bayi tersebut telah menemui sehelai kertas kecil yang didalam kandungannye bertulis dalam tulisan cina..nak tahu tak ape kandungannye??? Didalam kertas tersebut telah menyebut dalam tulisan cina yang berbunyi "Ingatlah wahai manusia, sesungguhnye Hari Kiamat akan menjelma tidak lama lagi"

Maka terperanjat lah doktor cina tersebut sebab bayi tersebut memang sejak dilahirkan memang mulutnye tertutup. Jadi tiada bukti mengatakan ada orang yang meletakkan kertas kecil tersebut. Jadi memanglah terbukti bahawa kuasa

Allah Yang Maha Besar menciptakan bayi tersebut sedemikian rupa untuk memberi maklumat kepada manusia tentang

ketibaan hari kiamat.. Sesungguhnye Allah Maha Bekuasa untuk memberikan agar bertaubat. Jadi sesungguhnye Allah sebenarnye masih sayangkan kita kerana telah memberi maklumat tersebut...

Adakah anda percaya ?Dalam keadaan ini , cuba kita renungkan pada zaman Rasullulah s.a.w Allah telah memberikan petunjuk kecil tentang tanda-tanda hari kiamat sejak zaman nabi-nabi dulu lagi.Contonhye lelaki kawin sama lelaki begitulah sebaliknye. Dan didalam Al-Qur'an sendiri telah mengatakan bahawa tanda tanda hari kiamat ialah apabila orang islam sendiri yang membenci islam dan menentangnye. Ini telah terbukti pada zaman sekarang di negara kita. Jadi secara amnye... sebenarnye hari kiamat akan menjelma tidak lama lagi tapi kita tak tahu bila. Cuma rasullullah ada menyebut hari kiamat akan datang pada hari Jumaat tapi tak tahu bila...........Tapi kita hairan kenapa akhbar melayu tiada berita ini.Ini adalah disebabkan pemerintah tak mahu akan menjadi kecoh di negara ini. Jadi sama-samalah kita renungkan bersama sesungguhnye berita itu adalah merupakan satu bonus daripada Allah terhadap manusia agar bersiap sedia.....untuk menanti ketibaan hari kiamat....................

Seperkara lagi ialah berkenaan salah satu tanda kiamat iaitu akan berlaku gempabumi di tiga tempat ....timur tengah, barat dan timur. Waktu itu baru Turki dan Taiwan.Tup..tup..Mexico di landa gempabumi yang dasyhat juga seminggu. Dan Allahyarham Ustaz Taha pernah berkata sekitar lima tahun lepas salah satu tanda kiamat akan berlaku kekecohan di Indonesia dan Turki. Sama sama kita renungkan...buktinya jelas makin nyata dari hari ke hari....sabarlah menanti.....sekian

Ini adalah keratan email yang dihantar oleh seorang rakan kepada saya..oleh itu menjadi tanggungjawab saya untuk edarkan pada semua.. sekian..

Notis dlm Mulut Bayi (pernah disiarkan disebuah akhbar berbahasa Cina)

"Sebarkanlah ajaranku walau satu ayat pun"

(Sabda Rasulullah SAW)

"Nescaya Allah memperbaiki bagimu amalan- amalanmu dan mengampuni bagimu dosa-dosamu. Dan barangsiapa mentaati Allah dan Rasul-Nya, maka sesungguhnya ia telah mendapat kemenangan yang besar." (Surah Al-Ahzab:71)



*jangan lupak k? :)

wasaLam..

Wednesday, April 6, 2011

kurniaan Allah

saLam..

seperti yg suma tahu, aku sudah pun ada seorang cahaya mata.. seorang puteri yang lahir pada 30 Januari 2011.. sekarang, anak ku sudah berumur 2bln.. macam mimpi je dah ada anak.. march 2010 aku kawen, lepas tu pregnant.. sekarang dh ada anak..



semalam aku bawa anak aku jalan2 kat waterfront.. waktu ini, cuma dia je yang aku ada selain suami yang tersayang..ini lah family ku sendiri.. kalau ada rezeki, aku akan tambahkan seorang lgi pada masa akan dtg.. tp, kalau ekutkan hati, mahu je aku tmbah sampai 4 org.. hehe kalau ada rezeki, ada lah 2..tp bkn dlm masa terdekat ini..skrang pun balqis baru je 2 bln..


tapi kan, aku ada dgr, kawan ku cakap yg kawan dia baru je melaherkan anak die yg sulung.. anak dia lebih kurang umo anak aku lah.. tapi yang menyedihkan, dia cakap, dia xnk beranak lagi..cukup lah sorg.. kalau Allah nk bg rezeki, xkn lah nk tolak kan? ada juga org yg ku jumpa cakap mcm ni "ckup lah ada seorang anak untuk membuktikan kita xmandul.. hmm.. plek manusia skarang..

sampai ni saja lah entri ku kali ni..


wasaLam..

Tuesday, April 5, 2011

temui sesuatu?

saLam...


tyme tok kan aku xda keja, so keja aku kat umah lah, jga anak, melayan fb, men gem, mlh keja umah.. hehe d samping ku boring2 nk, aku explore lah apa2 d internet.. dh da internet, xkan nk ngadap fb jak nk?hehe

explore punya explore, aku terjumpa cgek blog.. Minda Kopi O.. best wak lah apa yg d ulas ny.. bkn pa, mena wak kata ny, xkan lah tyme pilihan raya bok ada pusat aduan? hehe mun xda pilihan raya, kita xpat ngadu kah? mun mok taok gik baca jak blog ya.. best..

erm, tyme tok aku kat umah mentua ku.. mak mentua ku blt kpg.. so, mek org jga umah lah.. ku rasa, mesti adikku putri rindu dengan anak buah ny balqis.. ya lah, td aku kua umah pun ny mdh "lamak kah d cnun?" hehe tedah uti ey..

ku rasa sampe tok jak lah aku nk naip kali tok.. len kali pjg gik rasa ku..


wasaLam...

Sunday, April 3, 2011

hairan

saLam..

post ku kali ini, aku akan gunakan bahasa yang semua org akan paham.. bahasa malaysia.. kalau aku cakap dlm bahasa ibu negeri aku, belom tentu lagi org lain phm dgn apa yg aku kongsikan.. hehe

ok lah, entri aku kali ini bertajuk "hairan".. nak tau kenapa aku hairan? yelah, aku on9 fb aku td, tp kan, aku tengok lah 1 of my fren's list.. ada ke patut nk becerita pasal dia org tdo sama.. hairan lah aku.. kawen pun belum, tp terus nk cerita tdo sama.. yg memalukan lg, dia tu org ISLAM.. mengucap pjg aku td bila bca status dia.. insaf lah wahai kawan.. awak tu maseh muda lg.. skolah tak abis lagi.. mmg lah dosa kita suma xkongsi, kubur pun masing2.. tp insaf lah awal2 cik adik oi..

ok lah.. sampai ini je entri aku kali ini.. aku, husband n my baby nk kua jp.. g anta baru raya.. hehe awal kn?

wasaLam...

Saturday, April 2, 2011

juz the 2 of us

saLam...

baru sekejap tek husband ku kua coz pergi umah mak su ny, (coz mak ny sakit n tdo kat ciya) aku dh merindu dirik ny.. yalah, sejak aku melaherkan balqis, xpernah pun mek 3 xsama tyme mlm..tok lah 1st tyme.. mun gik tyme kak nikah & pregnant riya, adalah ku tdo sorg2..ne ndak, kursus lah, ngn macam2 jak..

ku diat balqis pun seolah2 taok jk abah ny xda d umah.. tang gelisah jk ny.. cian ku ngn ny.. p xpa, sok pg husband ku blt.. ku berdoa agar mak mertua ku sehat spt selalu..

bh, ku mengundur drik lok..balqis dh gelisah dlm uyut ny..tgn sebelah ku k ku ngenjut ny tyme tok..sebelah gik k naip pa d share ku tyme tok..

k lah.. yajak..

wasaLam..

saturday..

saLam...

"makan hati berulam jantung.."


wasaLam...

Thursday, March 31, 2011

dh kol 12 dh?

saLam..


duhal dh pukol 12 dh jam tok.. today is 1st of april.. mesti ada juak org yg celebrate ari tok.. april's fool.. bodoh.. org yg celebrate april's fool lagik lah bodo..

sumpah, aku lapa tyme tok.. haha aku baru jak kak goreng nasi.. hehe sekarang aku bkn kurus seperti dulu.. aku berisi.. bkn GEMOK.. haha :P

bah, ku nk mkn lok.. hehe

wasaLam...

bersediakah aku?

saLam...


sudah bersediakah aku untuk bekerja? entah lah.. rasa mcam nk keja ada juak.. p rasa xmok keja pun ada wak.. haha entah lah.. camne mun aku keja??

macam ya kah upa mun aku pande keja kelak? kompom ku bz.. tapi.. sanggup kah aku nk tinggalkan baby ku dalam masa terdekat tok? kecian lah ku diat ny.. ne ndak, dari ny laher sampe rtok pun aku xda tinggal ny..mun g pasa pun aku,dlm masa sejam ku mst balit.. coz ku rindu ngn anak ku..


tok lah permata hati ku.. sejak laher nya, aku kurang tdo, kurang mkn.. bkn ku nk nyalah ny laher.. aku suka ny dalam idup aku.. juz nk mdh, cam yalah pengorbanan seorg ibu ngn anak ny.. xcukup tdo coz jga anak , xcukup mkn, coz bila nk mkn, anak nangis, makanan pun d lepaskan demi nk agak seorg anak.. permata hatiku.. mama sayang balqis.. :) aku lom taok aku dh bersedia nk keja ka xtyme tok..


wasaLam...

Wednesday, March 30, 2011

selamat pengantin baru!!

Salam...


selamat pengantin baru kepada kawan ku nurul izzati.. 27hb 3 2011.. semoga berbahagia hingga ke aher hayat..


wasaLam..

Monday, March 28, 2011

oi....

saLam..

aku mok kua..tp ku mls bjln.. keta xda tyme tok.. ada sesiapa mok amik ku?

wasaLam..

hujan d dlm hati..

SaLam...

title d atas xda kena mngena dgn band hujan...



aku menangis d dlm hati..


tiada siapa yg tahu...





wasaLam..

Thursday, March 24, 2011

blog kurang perhatian..

saLam..

blog ini, --->click d sini<--- kurang mendapat perhatian.. mengapa ya?

sila komen jika ada pendapat..



(entah2 xda yg akan komen, ye lah, blog ini kan kurang mendapat perhatian.. ada ka x org yg sudi baca.. huhu)

Friday, March 18, 2011

bleh tolong aku?

saLam,


ada sesiapa tahu?

aku jadi follower orang, tapi ada org aku xterima apa post terbaru dr mereka.. ala, yg dekat dashboard tu lah..



(sila click utk gmbar yg besar)

mcm gmba yg d atas, bahagian yg ku bg anak panah itu, kat situ kan selalu ada yg d update org, tp aku xda terima yg terbaru..tp bila aku cek blog diaorang, ada post baru lah pulak.. itulah yg buat aku heran..


ada sesiapa tahu kenapa jd begitu? sila komen ok??



p/s: kerjasama dr pihak tuan/puan amat d alu2 kan.. hehe terima kasih..

wasaLam...

Wednesday, March 16, 2011

mintak puji? haha

saLam..

tajuk d atas xda kaitan terus dgn apa mok ku post.. haha aku nk berterima kaseh wif my fren, eny coz aja aku ptg td.. hehe byk wak yg mek 2 kongc ptg td.. td, aku show lah apa yg mek 2 eny plh ptg td, n laki ku suka..ny mdh kacak.. alu lah ny mintak aja wak.. so, tok lah upa blog laki ku.. arap2 ny akan update lah blog ny..dh bekulat dh blog ya xd update.. haha sori syg...


wasaLam..


adoyai...

saLam

adoyai.. tetiba rasa sakit perut.. bukan nk ke toilet la.. tetiba rasa lapar lagi.. haha sedangkan td baru je lepas mkn.. mkn dgn kawan ku, eny kat umah aku.. terima kaseh lah eny coz dtg lepak kat rumah aku.. yela, aku ni xkeja, dia keja.. hehe (kenape entri aku kali ni bunyi mcm ni?) hahaha


wasaLam..

xkesah..

saLam...


aku xkesah samada org baca blog aku kah x.. terpulang pada hak individu.. ok lah, ari tok tek, befday adik ku putri @ nuruL azera erika.. bapak ku juz beli kek (k mkn kat umah) n g kua mkn kat secret recipe @ the spring.. gamba kt spring xda, coz ku gago mkn.. haha



yalah d mkn aku.. aku order beef lagsana, mak ku n husband ku chicken lagsana, ayahanda ku order nasi pa td ow?da sate wak lah sama ngn nasi ya.. hehe adik ku putri, juz mkn sekrem.. rugi li jk..



tok lah d minum ku td.. hehe bkn salu bapak ku cia mkn.. maklum lah, ny bz.. mala jk terbang..aritok tek bok dtg dr mukah, sok dh nk terbang ke singapore.. pak, kedong aku tok xda plh papa, bleh ku ekot? haha



tok lah kek befday putri yg xseberapa.. yala, juz k mkn mek org jk.. ya pun juz putri, mak, bapak, aku, husband ku, adikku alip n kazen ku..



tok lah muka befday girl.. after nangis.. haha eran ku ngn ny, kazen ku berambeh kt umah pun ny takut.. ya nya nangis ya..p mun kua jln2 kt lua, bgs perange ny.. hehe


ok lah, yajak nk ku kongc ngn para pembaca ku.. if tak org xphm pa ku kerepak, sila lah komen k?


wasaLam...

Thursday, March 10, 2011

hari ini sejarah lah..

saLam..


hari tok, bapak ku ajak mek org kua makan.. knk lah tyme mak ku tanya cne nk mkn aku xpk secret's recipe.. tok adakah aku terus mdh kat top spot.. huhu dh lah ari tok pande xnyaman nk d mkn kat top spot.. :'(

dh blt td, ku soh adik ku alip meli rojak buah.. bila ny mbak blt, shitness.. xnyaman wak.. huhu ngn xda rezeki nk mkn benda nyaman2 rtok.. huhu

ok lah.. kelak lah aku naip gik.. bye bye..


wasaLam

khamis..

saLam..


hari tok my husband demam.. nya xtrun keja.. n anak ku balqis, dtg manjak ritok.. mcm2 mok nya.. mok d mbak lah apa lah.. baru ku nk taip sumthing d blog, nya nangis.. hehe see, bok mdh tek, ny nangis dh.. mok nyusu agik.. hehe

aku rasa, mlm kelak lah aku update gik.. ada keja ckit aku tok.. hehe ok lah..


wasaLam

Tuesday, March 8, 2011

khas buat anda yang bergelar......

Assalammualaikum,




adakah anda seorang wanita?

jika "ya", saya ingin mengucapkan,

Selamat hari wanita sedunia..



wasalam..

Monday, March 7, 2011

aku bkn robot..

assalammualaikum,

aku bukan robot.. aku pun taok kepak..


wasalam

Tuesday, March 1, 2011

ini anak saya

assalamualaikum..

ini adalah anak aku.. c kiut balqis..

nurul balqis..


wasalam..